cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Υπογραφή Συμφωνίας Τεχνολογικής και Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου (Τμήμα Πληροφορικής) και της Cyta

Υπογραφή Συμφωνίας Τεχνολογικής και Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου (Τμήμα Πληροφορικής) και της Cyta

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (www.cs.ucy.ac.cy) ανακοινώνει την υπογραφή Συμφωνίας Συναντίληψης για την Τεχνολογική και Ακαδημαϊκή Συνεργασία μεταξύ του Τμήματος και της CYTA. H Συμφωνία υπεγράφη την 4η Οκτωβρίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον καθηγητή Μάριο Δ. Δικαιάκο, Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής, και τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, Διευθυντή Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών της Cyta.

cyta2

H Συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική του Τμήματος Πληροφορικής με στόχο: α) την προώθηση της συνεργασίας και του διαλόγου με καινοτόμες εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας, καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες, β) τη διασύνδεση των φοιτητών του Τμήματος με την αγορά εργασίας και γ) την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ του Πανεπιστημίου και καινοτόμων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

cyta1

Επίσης, η Συμφωνία συμβάλλει στην ανάδειξη της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικής Διεύρυνσης ως πυλώνα που υπηρετεί την Εταιρική Στρατηγική της Cyta και αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της σχέσης της Cyta με το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε στρατηγική συνεργασία.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία προνοεί τις δυνατότητες πραγματοποίησης κοινών δράσεων σε θέματα όπως Πρακτική Άσκηση Φοιτητών, Εκπόνηση Διατριβών, Έρευνα, Ανάπτυξη και Καινοτομία. Η Συμφωνία δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες συμπληρωματικής κατάρτισης των φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.