cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

24 Σεπτεμβρίου 2010, 18:00-12:00, Βραδιά του Ερευνητή, Χαρουπόμυλοι Λανίτη, Λεμεσός

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Δήμο Λεμεσού, θα διοργανώσουν για πέμπτη συνεχή χρονιά, στις 24 Σεπτεμβρίου 2010 τη «Βραδιά του Ερευνητή», στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με επίκεντρο τους ερευνητές. 

Η Εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, θα πραγματοποιηθεί στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό και θα περιλαμβάνει σειρά δραστηριοτήτων με θέμα «Θάλασσα – Ήλιος – Επιστήμη». Εταίροι στην Εκδήλωση είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, το Ινστιτούτο Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Στα πλαίσια της Εκδήλωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπλακεί σε ερευνητικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση ερευνητών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί για διάφορα επιστημονικά θέματα, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα που θα προβάλει το γεγονός ότι οι ερευνητές είναι "απλοί άνθρωποι", των οποίων μοναδική ιδιομορφία είναι η επιστημονική περιέργεια και το πάθος για την έρευνα. 

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση της δημόσιας εικόνας των ερευνητών και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην κοινωνία και ταυτόχρονα η ενθάρρυνση νέων ατόμων να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στην έρευνα. Σημειώνεται ότι, παρόμοιες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. 

Η Εκδήλωση θα αρχίσει στις 6.00 μμ και η είσοδος για το κοινό θα είναιελεύθερη

Επίσημοι Χορηγοί Επικοινωνίας της Εκδήλωσης είναι η εφημερίδα “ο Φιλελεύθερος” και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΙΠΕ στο τηλέφωνο 22205000 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.research.org.cy).