cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

15 Οκτωβρίου 2014, 18:00, Ανοικτή Συζήτηση για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων (start-up), Πανεπιστημιούπολη

15 Οκτωβρίου 2014, Ανοικτή Συζήτηση για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων (start-up)

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Γραφείο Διασύνδεσης με τον Επιχειρηματικό Κόσμο, του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνουν Ανοικτή Συζήτηση-Παρουσίαση, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00 στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου(Αίθουσα 101(ΚΟΔ03)). Η Ανοικτή αυτή Συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Βρες το Δρόμο σου, Εσύ στο μέλλον!» το οποίο υλοποιεί ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας με χρηματοδότηση από το «Νέα Γενιά σε Δράση».

Θέμα της Ανοικτής Συζήτησης θα είναι η δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων(start-up business) και ευκαιρίες χρηματοδότησης τους, αλλά και ο ρόλος του τομέα της νεολαίας σε σχέση με την απασχολησιμότητα των νέων. Στο πλαίσιο της Ανοικτής Συζήτησης ο Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Chair του Cyprus Entrepreneurship Competition, κος Σκεύος Ευριπίδου, θα κάνει μια εισαγωγή-ανάλυση στον κόσμο των νεοφυών επιχειρήσεων, στα χαρακτηριστικά τους, την προοπτική η οποία υπάρχει για τους νέους στον τομέα αυτό. Θα γίνει επίσης παρουσίαση του kickstarter.com όπως επίσης και άλλων πηγών χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, από την Ιφιγένεια Παύλου. Για τον τομέα της νεολαίας και τη σημασία που έχει αυτός, στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων, θα γίνει τοποθέτηση από τον Λειτουργό του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας, Γιώργο Καυκαλιά. Στο πλαίσιο της Ανοικτής Συζήτησης θα παρουσιάσουν ήδη υφιστάμενες start-up επιχειρήσεις, που λειτουργούν στην Κύπρο, από νεαρά άτομα και ομάδες. Θα μας μιλήσουν για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Για το κενό που καλύπτουν μέσα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις δυσκολίες που έχουν συναντήσει στη πορεία δημιουργίας της επιχείρησης και πώς τις αντιμετώπισαν αποτελεσματικά, τις προοπτικές οι οποίες υπάρχουν. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα απαντήσουν σε όλες τις δικές σας απορίες και ερωτήσεις, για να σας βοηθήσουν να λύσετε οποιουσδήποτε προβληματισμούς σε σχέση με τον τομέα αυτό. Η πράξη πάντα είναι εξίσου σημαντική άλλωστε με τη θεωρία. Παρουσιάσεις θα γίνουν από τους: Funifi.com, atyourservice.com.cy και krdts.com. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην οποία θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε κατ’ ιδίαν με τους εισηγητές.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και χωρίς κανένα περιορισμό. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να μην διστάσουν και να επικοινωνήσουν μέσω email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και μέσω τηλεφώνου στο 22323302 για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον για συμμετοχή αλλά και για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες. Συνεχής ενημέρωση και υλικό θα υπάρχει στη σελίδα μας στο Facebook αλλά και στο ειδικό event το οποίο έχουμε δημιουργήσει στο Facebook. Πληροφορίες θα υπάρχουν επίσης στο vrestodromosou.com