cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Θέσπιση ετήσιας Υποτροφίας Εις Μνήμη Μιχάλη Πολυδώρου σε μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/ριες του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει τη θέσπιση της ετήσιας Υποτροφίας Εις Μνήμη Μιχάλη Πολυδώρου, αρχίζοντας από το ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

Το Πανεπιστήμιο καθιερώνει την υποτροφία, αποδεχόμενο τη χρηματική δωρεά συνολικού ποσού ύψους περίπου 30 χιλιάδων ευρώ του Χαράλαμπου Πολυδώρου, πατέρα του Μιχάλη. Η υποτροφία θα παραχωρείται τα επόμενα χρόνια με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο με τον δωρητή.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω υποτροφία καλύπτει το ποσό των ετήσιων διδάκτρων του προγράμματος σπουδών (μεταπτυχιακού ή διδακτορικού  επιπέδου) και προσφέρεται σε μεταπτυχιακό φοιτητή, ο οποίος θα παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου και θα περιλαμβάνει πρόταση για μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή με κεντρικό θέμα μελέτης την ασφάλεια δικτύων - συστημάτων (network  security).

Σε εθιμοτυπική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, στην Πανεπιστημιούπολη, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ευχαρίστησε τον δωρητή, κύριο Χαράλαμπο Πολυδώρου, για τη γενναιοδωρία, την κοινωνική του υπευθυνότητα και για την πολύτιμη προσφορά του στο έργο του Πανεπιστημίου. Ο Πρύτανης εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου, που ακόμη ένας υποστηρικτής και φίλος του Ιδρύματος προστίθεται στη λίστα των δωρητών και χορηγών του Ιδρύματος, παρέχοντας επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη για σπουδές ή έρευνα στους/ες άριστους/ες φοιτητές/ριές του. 

Η συνάντηση έγινε, παρουσία της Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγήτριας Άννας Φιλίππου, η οποία με τη σειρά της, ευχαρίστησε τον δωρητή και τον διαβεβαίωσε ότι οι νέες/οι υπότροφες/οι που θα επιλεγούν για την Υποτροφία θα συνεχίσουν το έργο, την προσφορά και την πορεία του Μιχάλη στον τομέα που εκείνος αφοσιώθηκε και επιθυμούσε να προσφέρει.

Ο κ. Πολυδώρου, συγκινημένος ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την αποδοχή της υποτροφίας στη μνήμη του υιού του Μιχάλη που έφυγε αδόκητα τον περασμένο Μάρτιο στο Λονδίνο όπου σταδιοδρομούσε στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του, ο Χαράλαμπος Πολυδώρου είπε ότι με την υποτροφία εκπληρώνεται η επιθυμία του να δώσει την ευκαιρία σε νέους ή νέες που διαπρέπουν, αλλά χρειάζονται οικονομική στήριξη, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μιχάλη, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο στην κυβερνοασφάλεια, η σημασία της οποίας προβάλλεται τόσο έντονα στη σύγχρονη εποχή. Ευχήθηκε, παράλληλα, το παράδειγμά του να βρει και άλλους μιμητές/ριες, έτσι ώστε κανένα αριστούχο παιδί να μην μείνει χωρίς υποτροφία.  

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Πολυδώρου διέπρεψε στην επαγγελματική σταδιοδρομία του ως ανώτερο εξειδικευμένο στέλεχος (Information Technology Security Consultant) στο Λονδίνο, όπου και προσέφερε υπηρεσίες υψηλής ψηφιακής ασφάλειας δικτύων σε κυβερνήσεις και μεγάλους οργανισμούς σε τομείς, που απαιτούσαν απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια, επειδή αφορούσαν ασφάλεια, ευαίσθητες πληροφορίες, άμυνα και διεθνείς σχέσεις.

Η υποτροφία ανακοινώνεται σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίου 2023,  την ημέρα γέννησης του Μιχάλη Πολυδώρου κατά την οποία θα γιόρταζε τα 37α γενέθλια του.

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στη νέα υποτροφία θα βρίσκονται σύντομα στις ιστοσελίδες της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών (https://www.ucy.ac.cy/graduateschool/) και του Τμήματος Πληροφορικής (https://websites.ucy.ac.cy/cs/el/index.html).

Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να αποταθούν στις αντίστοιχες Γραμματείες: Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών (T.: +357-22-894044, E.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), Τμήμα Πληροφορικής (Τ.: +357 22892700, Ε.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Περισσότερες πληροφορίες για θέματα δωρεών και αποφοίτων: Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου (Τ.: 22894356, E.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Τέλος Ανακοίνωσης